Jadłospis

Data I śniadanie II śniadanie Obiad - II danie Obiad - zupa
12.04.2021 poniedziałek Kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka z jajkiem, ogórkiem i cebulą, sałata, papryka, herbata z cytryną i cukrem trzcinowym Wafle ryżowe, jabłka Naleśniki z serem twarogowym i dżemem pomarańczowym, surówka z marchewki tartej, kompot czereśniowy Zupa jarzynowa z ziemniakami na kurczaku z natką pietruszki zabielana śmietaną, (cebula, czosnek, warzywa, pieczarki, seler, marchewka, pietruszka,ogórki kiszone)
13.04.2021 wtorek Zupa mleczna płatki kukurydziane czekoladowe, pieczywo mieszane z masłem, szynka, pomidor, sałata lodowa, szczypiorek, herbata z cytryną i miodem Sok marchewka, biszkopty Ziemniaki z koperkiem, kotlet panierowany z piersi kurczaka (bułka tarta, jajka) surówka z kapusty białej z kukurydzą i sosem czosnkowym, kompot śliwkowy Zupa cebulowa na rosole z grzankami, zabielana śmietana z lubczykiem, majerankiem i czosnkiem, (seler, kurczak, pietruszka, marchewka, por, cebula, przyprawy)
14.04.2021 środa Bułka grahamka z masłem, miód, nutela, herbata z cytryną i cukrem trzcinowym Wafle ryżowe z deżemem Pyzy ziemniaczane z mięsem polane smażoną cebulą, surówka z kiszonej kapusty kompot agrestowy Krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami na kurczaku z majerankiem i czosnkiem (marchewka, por, cebula, czosnek, natka pietruszki, przyprawy, por)
15.04.2021 czwartek Herbata z cytryną, pieczywo z masłem, szynka z wędzarni, sałata, pomidor, por Sok hortex, ciastka petitki Gulasz drobiowy z brokułem, ryż z kurkumą, kompot wiśniowy Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami, majeranek, czonek (warzywa, seler, pietruszka, koperek, marchewka, ziemniaki, cebula, por, kapusta biała)
16.04.2021 piątek Zupa mleczna, płatki owsiane z miodem, pieczywo z masłem, ser żółty, sałata lodowa, ogórek konserwowy, herbata z cytryną Koktajl mleczny z truskawkami Placki ziemniaczane ze śmietana, kompot malinowy Zupa grochowa na rosole z ziemniakami i boczkiem wędzonym (przyprawy, seler, pietruszka, marchewka, groch połówki, kurczak)

W przygotowanych potrawach
znajduje się solidna porcja warzyw.

Owoce dostępne są na salach
przez cały dzień

Do każdego posiłku woda mineralna nisko – lub średnio - zmineralizowana bez ograniczeń.

W przygotowanych potrawach mogą znajdować się produkty ALERGENNE, które są podkreślone w jadłospisie

Mąka – (sosy, zupy, naleśniki, kopytka)

Ryby – ( filet rybny, kotlet mielony rybny, paluszki rybne, konserwa rybna, pasta z makreli)

Seler – (wszystkie zupy oraz makarony z warzywami)

Mleko i pochodne z laktozą – (kawa na mleku, kakao, zupy mleczne )

Miód pszczeli – wszystkie napoje przygotowane na miejscu (kompot, herbata ) 

podkreślone produkty pochodzą z grupy produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.