Jadłospis
Data | I śniadanie | II śniadanie | Obiad - II danie | Obiad - zupa | |
---|---|---|---|---|---|
21.O4.2025 poniedziałek | PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY | ||||
22.04.2025 wtorek | Kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony, sałata, ogórek konserwowy, dżem niskosłodzony, herbata owocowa herbata owocowa | Chrupki kukurydziane | Makaron z serem twarogowym polany sosem jogurtowo-truskawkowym, kompot owocowy | Zupa gulaszowa z mięsem wieprzowym i ziemniakami, (papryka, pomidory pellati, marchew, seler,pietruszka, cebula, por, przyprawy) | |
23.04.2025 środa | Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, wędlina, sałata, papryka, szczypiorek, dżem, herbata z cytryną | Kasza manna na mleku z sosem malinowym | Ziemniaki, kiełbasa podwawelska z rusztu z cebulką, sałata z rzodkiewką w śmietanie, kompot owocowy | Zupa koperkowa na rosole z kurczaka z zacierką zabielana śmietaną (ziemniaki, marchew, pietruszka seler, koper, natka pietruszki, lubczyk, por, cebula, przyprawy) | |
24.04.2025 czwartek | Zupa mleczna płatki jęczmienne, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata, pomidor, szczypiorek, herbata owocowa | Owoc | Kasza jęczmienna pęczak, schab w sosie pieczeniowym, brukselka na parze polana masłem, kompot owocowy | Zupa szczawiowa na rosole z kurczaka z jajkiem zabielana śmietaną (szczaw, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler por, cebula, przyprawy) | |
25.04.2025 piątek | Herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy śmietankowy, sałata, rzodkiewka, szczypiorek, dżem, | Mleko, bułeczka maślana z kruszonką | Ziemniaki z koperkiem, kotlet rybny , surówka z kapusty kiszonej z ananasem, kompot owocowy | Zupa pieczarkowa na rosole z kurczaka z makaronem zabielana śmietaną (pieczarki, marchewka, seler,pietruszka, cebula, por, przyprawy) |



W przygotowanych potrawach
znajduje się solidna porcja warzyw.
Owoce dostępne są na salach
przez cały dzień
Do każdego posiłku woda mineralna nisko – lub średnio - zmineralizowana bez ograniczeń.
W przygotowanych potrawach mogą znajdować się produkty ALERGENNE, które są podkreślone w jadłospisie
Mąka – (sosy, zupy, naleśniki, kopytka)
Ryby – ( filet rybny, kotlet mielony rybny, paluszki rybne, konserwa rybna, pasta z makreli)
Seler – (wszystkie zupy oraz makarony z warzywami)
Mleko i pochodne z laktozą – (kawa na mleku, kakao, zupy mleczne )
Miód pszczeli – wszystkie napoje przygotowane na miejscu (kompot, herbata )
podkreślone produkty pochodzą z grupy produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji
Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.