Jadłospis
Data | I śniadanie | II śniadanie | Obiad - II danie | Obiad - zupa |
---|---|---|---|---|
16.O6.2025 poniedziałek | Zupa mleczna płatki jęczmienne, pieczywo mieszane z masłem,wędlina, sałata, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną | Owoc | Pierogi z serem twarogowym, ziemniakami i cebulą, polane sosem śmietanowo-jogurtowym, kompot owocowy | Żurek z białą kiełbasą i jajkiem (ziemniaki, marchewka, seler pietruszka, cebula, por, przyprawy) |
17.06.2025 wtorek | Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, serek kanapkowy, sałata, papryka, szczypiorek, herbata owocowa herbata owocowa | Kisiel do picia | Ryż, potrawka z kurczaka (fasola biała, kukurydza, groszek, marchew, śmietana, masło) surówka: ogórek konserwowy, kompot owocowy | Rosół z makaronem z lubczykiem i natką pietruszki (lubczyk, natka pietruszki, pietruszka, seler, marchewka, por, cebula, przyprawy) |
18.06.2025 środa | Zupa mleczna kasza manna, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną | Owoc | Ziemniaki z koperkiem, mięso z nogi kurczaka panierowane, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i papryką w sosie czosnkowym, kompot owocowy | Zupa jarzynowa na rosole z kurczaka z mieszanką 7 warzyw zabielana śmietaną (brukselka, marchew, kalafior, groch zielony, fasola szparagowa, pasternak, seler, por, ziemniaki, pietruszka, przyprawy) |
19.06.2025 czwartek | BOŻE CIAŁO | |||
20.06.2025 piątek | Herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony dżem, sałata, ogórek konserwowy, szczypiorek | Jogurt naturalny z granolą | Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybnemarchew z groszkiem „na gęsto” kompot owocowy | Krupnik na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki i lubczykiem (kasza jęczmienna, seler marchewka, pietruszka, por, przyprawy) |



W przygotowanych potrawach
znajduje się solidna porcja warzyw.
Owoce dostępne są na salach
przez cały dzień
Do każdego posiłku woda mineralna nisko – lub średnio - zmineralizowana bez ograniczeń.
W przygotowanych potrawach mogą znajdować się produkty ALERGENNE, które są podkreślone w jadłospisie
Mąka – (sosy, zupy, naleśniki, kopytka)
Ryby – ( filet rybny, kotlet mielony rybny, paluszki rybne, konserwa rybna, pasta z makreli)
Seler – (wszystkie zupy oraz makarony z warzywami)
Mleko i pochodne z laktozą – (kawa na mleku, kakao, zupy mleczne )
Miód pszczeli – wszystkie napoje przygotowane na miejscu (kompot, herbata )
podkreślone produkty pochodzą z grupy produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji
Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.