Jadłospis

Data I śniadanie II śniadanie Obiad - II danie Obiad - zupa
27.05.2024 poniedziałek Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem wędlina, ser żółty, ogórek, pomidor, por, herbata owocowa Wafle ryżowe z miodem Kopytka z sosem pieczarkowym, surówka: tarta marchewka z selerem konserwowym, kompot owocowy Zupa meksykańska z mięsem mielonym i ziemniakami (pomidory pellati, papryka, fasola czerwona, pieczarki, kukurydza, marchew, seler, pietruszka, cebula, por, przyprawy)
28.05.2024 wtorek Zupa mleczna płatki jęczmienne, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną Jabłko Ryż, leczo warzywne z kiełbasą (papryka, pomidory pellati, cukinia, koncentrat pomidorowy), kompot owocowy Zupa szpinakowa na rosole z kurczaka z ziemniakami, jajkiem, natką pietruszki koperkiem zabielana śmietaną (szpinak, seler, pietruszka, koperek, marchewka, ziemniaki, cebula, por, przyprawy))
29.05.2024 środa Kawa na mleku, bułka bagietka z masłem, parówki z szynki z ketchupem, ogórek, papryka, herbata owocowa Kisiel do picia na bazie skrobi, chrupki kukurydziane Ziemniaki z koperkiem, kotlet pożarski, surówka z kapusty pekińskiej w sosie czosnkowym, kompot owocowy Zupa jarzynowa na rosole z kurczaka z mieszanką 7 warzyw zabielana śmietaną (brukselka, marchew, kalafior, groch zielony, fasola szparagowa, pasternak, seler, por, ziemniaki, pietruszka, przyprawy)
30.05.2024 czwartek BOŻE CIAŁO -dzień wolny
31.05.2024 piątek Herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy śmietankowy, dżem, sałata, ogórek, szczypiorek Herbatniki Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne , warzywa na parze polane z masłem, kompot owocowy Rosół z makaronem z lubczykiem i natką pietruszki (lubczyk, natka pietruszki, pietruszka, seler, marchewka, por, cebula, przyprawy)

W przygotowanych potrawach
znajduje się solidna porcja warzyw.

Owoce dostępne są na salach
przez cały dzień

Do każdego posiłku woda mineralna nisko – lub średnio - zmineralizowana bez ograniczeń.

W przygotowanych potrawach mogą znajdować się produkty ALERGENNE, które są podkreślone w jadłospisie

Mąka – (sosy, zupy, naleśniki, kopytka)

Ryby – ( filet rybny, kotlet mielony rybny, paluszki rybne, konserwa rybna, pasta z makreli)

Seler – (wszystkie zupy oraz makarony z warzywami)

Mleko i pochodne z laktozą – (kawa na mleku, kakao, zupy mleczne )

Miód pszczeli – wszystkie napoje przygotowane na miejscu (kompot, herbata ) 

podkreślone produkty pochodzą z grupy produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.