Jadłospis

Data I śniadanie II śniadanie Obiad - II danie Obiad - zupa
21.O4.2025 poniedziałek PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY
22.04.2025 wtorek Kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony, sałata, ogórek konserwowy, dżem niskosłodzony, herbata owocowa herbata owocowa Chrupki kukurydziane Makaron z serem twarogowym polany sosem jogurtowo-truskawkowym, kompot owocowy Zupa gulaszowa z mięsem wieprzowym i ziemniakami, (papryka, pomidory pellati, marchew, seler,pietruszka, cebula, por, przyprawy)
23.04.2025 środa Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, wędlina, sałata, papryka, szczypiorek, dżem, herbata z cytryną Kasza manna na mleku z sosem malinowym Ziemniaki, kiełbasa podwawelska z rusztu z cebulką, sałata z rzodkiewką w śmietanie, kompot owocowy Zupa koperkowa na rosole z kurczaka z zacierką zabielana śmietaną (ziemniaki, marchew, pietruszka seler, koper, natka pietruszki, lubczyk, por, cebula, przyprawy)
24.04.2025 czwartek Zupa mleczna płatki jęczmienne, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata, pomidor, szczypiorek, herbata owocowa Owoc Kasza jęczmienna pęczak, schab w sosie pieczeniowym, brukselka na parze polana masłem, kompot owocowy Zupa szczawiowa na rosole z kurczaka z jajkiem zabielana śmietaną (szczaw, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler por, cebula, przyprawy)
25.04.2025 piątek Herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy śmietankowy, sałata, rzodkiewka, szczypiorek, dżem, Mleko, bułeczka maślana z kruszonką Ziemniaki z koperkiem, kotlet rybny , surówka z kapusty kiszonej z ananasem, kompot owocowy Zupa pieczarkowa na rosole z kurczaka z makaronem zabielana śmietaną (pieczarki, marchewka, seler,pietruszka, cebula, por, przyprawy)

W przygotowanych potrawach
znajduje się solidna porcja warzyw.

Owoce dostępne są na salach
przez cały dzień

Do każdego posiłku woda mineralna nisko – lub średnio - zmineralizowana bez ograniczeń.

W przygotowanych potrawach mogą znajdować się produkty ALERGENNE, które są podkreślone w jadłospisie

Mąka – (sosy, zupy, naleśniki, kopytka)

Ryby – ( filet rybny, kotlet mielony rybny, paluszki rybne, konserwa rybna, pasta z makreli)

Seler – (wszystkie zupy oraz makarony z warzywami)

Mleko i pochodne z laktozą – (kawa na mleku, kakao, zupy mleczne )

Miód pszczeli – wszystkie napoje przygotowane na miejscu (kompot, herbata ) 

podkreślone produkty pochodzą z grupy produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.