Jadłospis

Data I śniadanie II śniadanie Obiad - II danie Obiad - zupa
16.O6.2025 poniedziałek Zupa mleczna płatki jęczmienne, pieczywo mieszane z masłem,wędlina, sałata, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną Owoc Pierogi z serem twarogowym, ziemniakami i cebulą, polane sosem śmietanowo-jogurtowym, kompot owocowy Żurek z białą kiełbasą i jajkiem (ziemniaki, marchewka, seler pietruszka, cebula, por, przyprawy)
17.06.2025 wtorek Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, serek kanapkowy, sałata, papryka, szczypiorek, herbata owocowa herbata owocowa Kisiel do picia Ryż, potrawka z kurczaka (fasola biała, kukurydza, groszek, marchew, śmietana, masło) surówka: ogórek konserwowy, kompot owocowy Rosół z makaronem z lubczykiem i natką pietruszki (lubczyk, natka pietruszki, pietruszka, seler, marchewka, por, cebula, przyprawy)
18.06.2025 środa Zupa mleczna kasza manna, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną Owoc Ziemniaki z koperkiem, mięso z nogi kurczaka panierowane, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i papryką w sosie czosnkowym, kompot owocowy Zupa jarzynowa na rosole z kurczaka z mieszanką 7 warzyw zabielana śmietaną (brukselka, marchew, kalafior, groch zielony, fasola szparagowa, pasternak, seler, por, ziemniaki, pietruszka, przyprawy)
19.06.2025 czwartek BOŻE CIAŁO
20.06.2025 piątek Herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony dżem, sałata, ogórek konserwowy, szczypiorek Jogurt naturalny z granolą Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybnemarchew z groszkiem „na gęsto” kompot owocowy Krupnik na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki i lubczykiem (kasza jęczmienna, seler marchewka, pietruszka, por, przyprawy)

W przygotowanych potrawach
znajduje się solidna porcja warzyw.

Owoce dostępne są na salach
przez cały dzień

Do każdego posiłku woda mineralna nisko – lub średnio - zmineralizowana bez ograniczeń.

W przygotowanych potrawach mogą znajdować się produkty ALERGENNE, które są podkreślone w jadłospisie

Mąka – (sosy, zupy, naleśniki, kopytka)

Ryby – ( filet rybny, kotlet mielony rybny, paluszki rybne, konserwa rybna, pasta z makreli)

Seler – (wszystkie zupy oraz makarony z warzywami)

Mleko i pochodne z laktozą – (kawa na mleku, kakao, zupy mleczne )

Miód pszczeli – wszystkie napoje przygotowane na miejscu (kompot, herbata ) 

podkreślone produkty pochodzą z grupy produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.