Jadłospis

Data I śniadanie II śniadanie Obiad - II danie Obiad - zupa
18.10.2021 poniedziałek Kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, sałata lodowa, papryka, szczypiorek, herbata z cytryną winogron Kopytka ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka szwedzka z ogórka kiszonego, marchewki i jabłka kompot agrestowy Zupa grochowa na rosole z boczkiem wędzonym, ziemniakami, majerankiem i czosnkiem (warzywa, seler, marchewka, pietruszka, por,boczek wędzony, groch)
19.10.2021 wtorek Zupa mleczna płatki kukurydziane, pieczywo mieszane z masłem, krakowska sucha, szczypiorek, sałata lodowa, ogórek, herbata z miodem Actimel owocowy Ziemniaki z koperkiem, kotlet pożarski z indyka, surówka kapusta czerwona z kukurydzą i majonezem kompot czereśniowy Zupa pomidorowa na rosole z kurczaka z ryżem, zabielana śmietaną, natka pietruszki, lubczyk (marchewka, pietruszka, seler cebula, por, pomidory pelati, koncentrat pomidorowy, przyprawy)
20.10.2021 środa Kakao na mleku, bułka bagietka z masłem, ser żółty salami, sałata lodowa, pomidor szczypiorek, herbata z cytryną herbatniki, jabłko Makaron z serem twarogowym polany sosem śmietanowym, surówka marchewka tarta z jabłkiem kompot truskawkowy Barszcz czerwony na kurczaku z ziemniakami majerankiem i czosnkiem zabielany śmietaną (marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, jgroch, majeranek, czosnek)
21.10.2021 czwartek Zupa mleczna płatki jęczmienne, pieczywo mieszane z masłem, schab z wędzarni, sałata lodowa, ogórek, herbata z miodem Ciastka wielozbożowe Sante Ziemniaki z koperkiem, pieczeń z karkówki w sosie własnym z pieca, surówka buraczki ćwikłowe z chrzanem kompot porzeczkowy Kapuśniak ze słodkiej kapusty na rosole z kurczaka z ziemniakami, lubczykiem i koperkiem (seler, pietruszka, marchewka, por, cebula, przyprawy, kapusta biała)
22.10.2021 piątek Kawa na mleku z cukrem brązowym, pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli w sosie pomidorowym, por, sałata lodowa, papryka, herbata z miodem Jogurt naturalny z truskawkami Ziemniaki, paluszki rybne z pieca ( filet z miruny), surówka kapusta kiszona z brzoskwinią kompot śliwkowy Zupa fasolowa na rosole z wędzonką, majerankiem i czosnkiem (seler, marchewka, por, cebula, czosnek, natka pietruszki, przyprawy, fasola jaś)

W przygotowanych potrawach
znajduje się solidna porcja warzyw.

Owoce dostępne są na salach
przez cały dzień

Do każdego posiłku woda mineralna nisko – lub średnio - zmineralizowana bez ograniczeń.

W przygotowanych potrawach mogą znajdować się produkty ALERGENNE, które są podkreślone w jadłospisie

Mąka – (sosy, zupy, naleśniki, kopytka)

Ryby – ( filet rybny, kotlet mielony rybny, paluszki rybne, konserwa rybna, pasta z makreli)

Seler – (wszystkie zupy oraz makarony z warzywami)

Mleko i pochodne z laktozą – (kawa na mleku, kakao, zupy mleczne )

Miód pszczeli – wszystkie napoje przygotowane na miejscu (kompot, herbata ) 

podkreślone produkty pochodzą z grupy produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.