Jadłospis

Data I śniadanie II śniadanie Obiad - II danie Obiad - zupa
05.O5.2025 poniedziałek Zupa mleczna płatki miodowe, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata, pomidor, herbata Ciastka zbożowe, woda Makaron łazanki z mięsem wieprzowym, z kapustą białą i kiszoną, kompot owocowy Zupa kalafiorowa na rosole z kurczaka zabielana śmietaną (kalafior, marchewka, ziemniaki, seler, pietruszka, cebula, por, przyprawy, natka pietruszki)
06.05.2025 wtorek Kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata, ogórek, herbata owocowa herbata owocowa Kiwi Ziemniaki z koperkiem, gulasz z szynki z warzywami buraczki z chrzanem, kompot owocowy Zupa grochowa na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki i lubczykiem (groch połówki, seler, marchew, pietruszka, por, cebula, przyprawy, czosnek)
07.05.2025 środa Kakao na mleku, bułka bagietka z masłem, serek śmietankowy ze szczypiorkiem, rzodkiewką i śmietaną, sałata, herbata owocowa Kisiel do picia, chrupki kukurydziane Ryż, filet z indyka z brokułami, kompot owocowy Barszcz czerwony na rosole z kurczaka z ziemniakami zabielana śmietaną (buraki ćwikłowe, seler, pietruszka, koperek, marchewka, ziemniaki, cebula, por, przyprawy)
08.05.2025 czwartek Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata, papryka, szczypiorek, herbata owocowa winogron Ziemniaki z koperkiem, pieczone podudzie z kurczaka warzywa na parze z masłem kompot owocowy Zupa szpinakowa z jajkiem i śmietaną ( szpinak marchew, pietruszka, seler, por, cebula, przyprawy)
09.05.2025 piątek Herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką, Jogurt naturalny z granolą Ziemniaki z koperkiem, porcja ryby panierowana z pieca (bułka tarta, jajka), kapusta kiszona kompot owocowy Krupnik na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki i lubczykiem (kasza jęczmienna, seler, marchewka, pietruszka, por, przyprawy)

W przygotowanych potrawach
znajduje się solidna porcja warzyw.

Owoce dostępne są na salach
przez cały dzień

Do każdego posiłku woda mineralna nisko – lub średnio - zmineralizowana bez ograniczeń.

W przygotowanych potrawach mogą znajdować się produkty ALERGENNE, które są podkreślone w jadłospisie

Mąka – (sosy, zupy, naleśniki, kopytka)

Ryby – ( filet rybny, kotlet mielony rybny, paluszki rybne, konserwa rybna, pasta z makreli)

Seler – (wszystkie zupy oraz makarony z warzywami)

Mleko i pochodne z laktozą – (kawa na mleku, kakao, zupy mleczne )

Miód pszczeli – wszystkie napoje przygotowane na miejscu (kompot, herbata ) 

podkreślone produkty pochodzą z grupy produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.