Jadłospis
Data | I śniadanie | II śniadanie | Obiad - II danie | Obiad - zupa | ||
---|---|---|---|---|---|---|
05.O5.2025 poniedziałek | Zupa mleczna płatki miodowe, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata, pomidor, herbata | Ciastka zbożowe, woda | Makaron łazanki z mięsem wieprzowym, z kapustą białą i kiszoną, kompot owocowy | Zupa kalafiorowa na rosole z kurczaka zabielana śmietaną (kalafior, marchewka, ziemniaki, seler, pietruszka, cebula, por, przyprawy, natka pietruszki) | ||
06.05.2025 wtorek | Kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata, ogórek, herbata owocowa herbata owocowa | Kiwi | Ziemniaki z koperkiem, gulasz z szynki z warzywami buraczki z chrzanem, kompot owocowy | Zupa grochowa na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki i lubczykiem (groch połówki, seler, marchew, pietruszka, por, cebula, przyprawy, czosnek) | ||
07.05.2025 środa | Kakao na mleku, bułka bagietka z masłem, serek śmietankowy ze szczypiorkiem, rzodkiewką i śmietaną, sałata, herbata owocowa | Kisiel do picia, chrupki kukurydziane | Ryż, filet z indyka z brokułami, kompot owocowy | Barszcz czerwony na rosole z kurczaka z ziemniakami zabielana śmietaną (buraki ćwikłowe, seler, pietruszka, koperek, marchewka, ziemniaki, cebula, por, przyprawy) | ||
08.05.2025 czwartek | Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata, papryka, szczypiorek, herbata owocowa | winogron | Ziemniaki z koperkiem, pieczone podudzie z kurczaka warzywa na parze z masłem kompot owocowy | Zupa szpinakowa z jajkiem i śmietaną ( szpinak marchew, pietruszka, seler, por, cebula, przyprawy) | ||
09.05.2025 piątek | Herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką, | Jogurt naturalny z granolą | Ziemniaki z koperkiem, porcja ryby panierowana z pieca (bułka tarta, jajka), kapusta kiszona kompot owocowy | Krupnik na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki i lubczykiem (kasza jęczmienna, seler, marchewka, pietruszka, por, przyprawy) |



W przygotowanych potrawach
znajduje się solidna porcja warzyw.
Owoce dostępne są na salach
przez cały dzień
Do każdego posiłku woda mineralna nisko – lub średnio - zmineralizowana bez ograniczeń.
W przygotowanych potrawach mogą znajdować się produkty ALERGENNE, które są podkreślone w jadłospisie
Mąka – (sosy, zupy, naleśniki, kopytka)
Ryby – ( filet rybny, kotlet mielony rybny, paluszki rybne, konserwa rybna, pasta z makreli)
Seler – (wszystkie zupy oraz makarony z warzywami)
Mleko i pochodne z laktozą – (kawa na mleku, kakao, zupy mleczne )
Miód pszczeli – wszystkie napoje przygotowane na miejscu (kompot, herbata )
podkreślone produkty pochodzą z grupy produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji
Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.