Jadłospis

Data I śniadanie II śniadanie Obiad - II danie Obiad - zupa
09.O6.2025 poniedziałek Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i śmietaną, sałata, pomidor, dżem niskosłodzony, herbata z cytryną Wafle ryżowe z miodem Makaron spaghetti z sosem bolońskim z warzywami (marchew, seler, pietruszka, pomidory pellati), ogórek konserwowy, kompot owocowy Zupa kalafiorowa na rosole z kurczaka zabielana śmietaną (kalafior, marchewka, ziemniaki, seler, pietruszka, cebula, por, przyprawy, natka pietruszki)
10.06.2025 wtorek Zupa mleczna płatki owsiane, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata, papryka, szczypiorek, herbata owocowa herbata owocowa Owoc Ziemniaki z koperkiem, pieczone podudzie z kurczaka, mizeria z ogórków ze śmietaną, kompot owocowy Zupa pomidorowa na rosole z kurczaka z makaronem, pomidorami pelatti, natką pietruszki i lubczykiem zabielana śmietaną (pomidory pelatti, koncentrat pomidorowy, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, przyprawy)
11.06.2025 środa Kawa na mleku, bułka grahamka z masłem, parówki z szynki z ketchupem, serek kanapkowy, ogórek, papryka, herbata z cytryną Ciasteczka zbożowe Ryż zapiekany z jabłkami, polany sosem jogurtowo-śmietanowym, surówka: tarta marchew kompot owocowy Zupa fasolowa na żeberkach z ziemniakami, boczkiem wędzonym, majerankiem i czosnkiem (fasola jaś, marchewka, ziemniaki, seler, pietruszka, cebula, por, przyprawy)
12.06.2025 czwartek Zupa mleczna płatki kukurydziane, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata, pomidor, szczypiorek, herbata owocowa Owoc Kluski śląskie, gulasz wieprzowy z warzywami (marchew. pietruszka, seler), surówka z młodej kapusty, kompot owocowy Krem z cebuli na rosole z kurczaka z grzankami, lubczykiem i natką pietruszki (cebula, seler, marchew, pietruszka, por, czosnek, natka pietruszki, przyprawy)
13.06.2025 piątek Herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy śmietankowy, wędlina, sałata, rzodkiewka, szczypiorek Plecionka z makiem, mleko Ziemniaki z koperkiem, porcja ryby panierowana z pieca , bukiet warzyw na parze polany masłem (brokuł. kalafior, marchew), kompot owocowy Krupnik na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki i lubczykiem (kasza jęczmienna, seler marchewka, pietruszka, por, przyprawy)

W przygotowanych potrawach
znajduje się solidna porcja warzyw.

Owoce dostępne są na salach
przez cały dzień

Do każdego posiłku woda mineralna nisko – lub średnio - zmineralizowana bez ograniczeń.

W przygotowanych potrawach mogą znajdować się produkty ALERGENNE, które są podkreślone w jadłospisie

Mąka – (sosy, zupy, naleśniki, kopytka)

Ryby – ( filet rybny, kotlet mielony rybny, paluszki rybne, konserwa rybna, pasta z makreli)

Seler – (wszystkie zupy oraz makarony z warzywami)

Mleko i pochodne z laktozą – (kawa na mleku, kakao, zupy mleczne )

Miód pszczeli – wszystkie napoje przygotowane na miejscu (kompot, herbata ) 

podkreślone produkty pochodzą z grupy produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.