Jadłospis

Data I śniadanie II śniadanie Obiad - II danie Obiad - zupa
22.12.2025 poniedziałek Herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy, wędlina, sałata, pomidor, szczypiorek Mleko, herbatniki Makaron spaghetti z sosem bolońskim z warzywami (marchew, seler, pietruszka, pomidory pellati), ogórek konserwowy, kompot owocowy Krupnik na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki i lubczykiem (kasza jęczmienna, seler, marchewka, pietruszka, por, przyprawy)
23.12.2025 wtorek Zupa mleczna płatki czekoladowe, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata, papryka, szczypiorek, herbata owocowa Owoc Ziemniaki, kiełbasa podwawelska z rusztu z cebulką, sałata w śmietanie, kompot owocowy Krem z kalafiora na rosole z kurczaka zabielana śmietaną z grzankami (kalafior, marchewka, ziemniaki, seler, pietruszka, cebula, por, przyprawy, natka pietruszki)
24.12.2025 środa WIGILIA
25.12.2025 czwartek BOŻE NARODZENIE
26.12.2025 piątek BOŻE NARODZENIE

W przygotowanych potrawach
znajduje się solidna porcja warzyw.

Owoce dostępne są na salach
przez cały dzień

Do każdego posiłku woda mineralna nisko – lub średnio - zmineralizowana bez ograniczeń.

W przygotowanych potrawach mogą znajdować się produkty ALERGENNE, które są podkreślone w jadłospisie

Mąka – (sosy, zupy, naleśniki, kopytka)

Ryby – ( filet rybny, kotlet mielony rybny, paluszki rybne, konserwa rybna, pasta z makreli)

Seler – (wszystkie zupy oraz makarony z warzywami)

Mleko i pochodne z laktozą – (kawa na mleku, kakao, zupy mleczne )

Miód pszczeli – wszystkie napoje przygotowane na miejscu (kompot, herbata ) 

podkreślone produkty pochodzą z grupy produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.